Informacije

ŠTA JE POTREBNO DA ZNATE UKOLIKO VAM JE POTREBNO IZNAJMLJIVANJE AUTOMOBILA U BEOGRADU?

1. Da li je vozilo Kasko osigurano ?
2. Da li je Kasko osiguranje sa učešćem ili bez učešća u šteti ? Ako postoji učešće, obavezno pitati koliko iznosi vaša obaveza u tom slucaju i u kojim situacijama ?
3. Koliko je staro vozilo koje želite iznajmiti ?
4. Da li je potrebno uplatiti depozit za iznajmljivanje vozila u Beogradu i u kom iznosu?
5. Da li je kilometraža ograničena ili neograničena?
6. Da li je dozvoljeno iznajmljenim automobilom putovati van granica Srbije ?
7. Da li kada završite rentiranje vozila u Beogadu ima dodatnih troškova?

Parkiranje rentacar vozila u Beogradu

Dolaskom u srpsku prestonicu, pripremite se na guzvu u saobracaju. Parkiranje vozila u Beogradu cesto ume da izazove ozbiljne glavobolje.

U ulicama uzeg i sireg centra grada uvedene su zone sa vremenskim ogranicenjem parkiranja. Vremensko ogranicenje i naplata parkiranja po zonama se primenjuje radnim danima od 07-21h i Subotom od 07-14h. Detalje i dozvoljeno vreme parkiranja vozila mozete videti u zoniranim delovima, na istaknutim tablama, na kojima se nalazi i informacija o nacinu placanja sms porukom.

Opsta parkiralista van zoniranog podrucja pruzaju mogucnost da parkirate onoliko koliko i zelite. Parkiranje se placa po zapocetom satu ili kupovinom visesatne karte.

Kako su kazne za nepropisno parkiranje automobila u vlasnistvu pravnih lica veoma velike i to deset puta vece, vrlo je vazno rent a car vozilo parkirati na dozvoljenom i obelezenom mestu, da kao Korisnik iznajmljenog automobila u tom trenutku ne bi ste imali nepredvidjenih troskova kada se odlucite za rentiranje vozila u Beogradu.

Sta posetiti za vreme boravka u Beogradu

Ukoliko imate malo vremena kada ste u Beogradu i odlucite se za iznajmljivanje automobila, ADE rent a car Beograd Vam preporucuje da posetite neke od znamenitosti i mesta za opustanje sa porodicom ili prijateljima.

SKADARLIJA

Nezaobilazna turisticka zona u Beogradu. Skadarska ulica duga 500m poplocana kamenom, nalazi se u najstrozem centru grada, poznata po prelepim boemskim restoranima.
U Skadarliji su krajem 19. i pocetkom 20.veka stanovali mnogi Srpski glumci zbog Narodnog pozorista koje se nalazi u samoj blizini, a pored njih i drugi umetnici kao sto su pisci, pesnici i slikari, koji su u svojim boemskim vecernjim druzenjima mnogo puta docekali jutra uz poznatu starogradsku muziku. Skadarliju cesto porede sa pariskim Monmartrom sto po izgledu, tako i po veseloj umetnickoj atmosferi.

SAVA PROMENADA

Popularno dugacko setaliste koje predstavlja novu turisticku atrakciju grada sa mnogobrojnim sadrzajem, medju kojima se nalazi Galerija Beograda na vodi, park za najmladje, nov i moderno izgradjen Kej poznat kao Beograd na vodi.

ADA CIGANLIJA

Posetiocima savetujemo da ne propuste Adu Ciganliju, njene brojne barove i restorane, aktivnosti na svežem vazduhu i prelepe šetnje pored savskog jezera nazvanog Beogradsko more. Za vreme letnje sezone, Ada Ciganlija predstavlja savrseno mesto za šetnju i osvezenje. Na ulazu na Adu Ciganliju nalazi se veliki parking prostor, gde bezbedno mozete parkirati vozilo ukoliko ste iznajmili u agenciji ADE rent a car Beograd.

BEOGRADSKA TVRDJAVA

Gradjena iznad usca dve velike reke, vise puta rusena i ponovo gradjena tokom 16 vekova. Beogradska tvrdjava predstavlja Muzej proslosti Beograda, a danas je zastitni znak glavnog grada Srbije. Celinu cine sama tvrdjava, podeljena na Gornji i Donji grad kao i prelepi Beogradski park Kalemegdan.

AVALA

Planina koja se nalazi na oko 15km jugoistocno od centra Beograda, omiljeno izletiste ljubitelja prirode cija nadmorska visina iznosi 511 metara. Prirodni kompleks Avale zaštićen je od 1859.godine, radi očuvanja njenih prirodnih i kulturno-istorijskih obeležja. Bogata park suma sa 8 izvora planinske vode danas je zakonom zaštićeno prirodno bogatstvo Srbije i idealna destinacija za izlet ili piknik svakog vikenda. Na Avali mozete videti poznati spomenik Neznanom junaku, a na samom vrhu Avale mozete posetiti jedan od simbola Beograda, Avalski toranj sa kog mozete uzivati u prelepom i jedinstvenom pogledu na okolinu grada.